Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-دو تن از محققان انگلیسی به بررسی گرد و غبارهای کره ماه پرداختند تا امکان تولید آب از این غبارها را بررسی کنند.

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت "آپولو ۱۱" که طی آن انسان برای اولین روی کره ماه قدم گذاشت، نمونه‌هایی از ماه به زمین بازگردانده شد.

حال محققان به مطالعه غبار قمری پرداخته‌اند که توسط "نیل آرمسترانگ"(Neil Armstrong) به زمین بازگردانده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از مطالعه این غبار این است که محققان دریابند آیا این غبار به آب، سوخت و یا آجر تبدیل می‌شود یا خیر؟

پیش از این محققان دانشگاه آزاد انگلستان آزمایشاتی را انجام داده‌اند تا ببینند آیا می‌توان اکسیژن ذخیره شده در غبار ماه را برای تولید آب استفاده کرد؟

این تیم دریافتند که غلظت بالاتر اکسیژن در برخی از سنگ‌ها سبب می‌شود که در سال‌های آینده، راه‌ برای انجام آزمایشات در ماه گشوده شود.

چنین تکنیک‌هایی سبب می‌شود پایگاه‌های قمری که در آینده ساخته خواهند شد، بیشتر به خود متکی باشند.

دو تن از دانشمندان حوزه سیاره‌شناسی دانشگاه آزاد انگلیس با نام‌های "ماهش آناند"(Mahesh Anand ) و "هانا سارجنت"(Hannah Sargeant) به بررسی این سوال پرداختند که آیا می‌توان مستقیما از سطح ماه آب تولید کرد؟

سارجنت اظهار کرد، آب یکی از مهم‌ترین منابعی است که ما برای اکتشاف در فضا به آن نیاز داریم. نه‌ تنها برای نیازهای حیات بشر بلکه برای تولید سوخت موشک هم به آب نیاز است.

وی ادامه داد، تولید آب، چه از ذخایر منجمد در قطب‌های آب و چه از سنگ‌ها، نخستین گام ما برای محقق کردن ماموریت‌های فضایی طولانی مدت در فضا است.

این دو محقق در پروژه خود، نمونه‌ سنگ‌های ماه را با هدف گرفتن اکسیژن، گرم کردند تا با اضافه کردن هیدروژن، آب تولید کنند.

برخی از این نمونه‌های ریز غبار قمری که این دو محقق بررسی می‌کنند، در سال ۱۹۶۹ میلادی در پروژه آپولو ۱۱ توسط "نیل آرمسترانگ" جمع‌آوری شده است. بنابراین محققان باید نسبت به چنین منابع با ارزشی خیلی مراقب باشند.

سارجنت گفت: ما باید نسبت به هر میلی‌گرم این نمونه‌ها بسیار حساس و دقیق باشیم.

این محققان همچنین با گرد و غبارهای شبیه‌سازی شده هم کار می‌کنند.

در مطالعات پیشین هم اکسیژن این غبارها بررسی شده بود ولی در این مطالعه جدید غلظت اکسیژن در برخی نمونه‌ها بیشتر بود.

محققان امیدوارند که طی یک برنامه زمانی ۵ ساله، با کمک آژانس فضایی اروپا و کارشناسان روسیه، آزمایشات تولید آب در قطب جنوب خود ماه انجام شود.

از دیگر کارهایی که این محققان انجام می دهند، این است که تولید آجر از غبارهای قمری را هم بررسی کنند.

ایسنا

برچسب ها: کره ماه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کره ماه نمونه ها تولید آب کره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، ضمن تاکید بر پویایی ارسال پرونده از طرف شرکت‌ها به اداره کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل، گفت: در راستای تحقق شعار سال با همت کارشناسان و رؤسای ادارات ثبت فرآورده‌های تحت نظارت، تمام پرونده‌های PMF باقیمانده از سال ۱۴۰۲ که نقص مستندات نداشته اند، بررسی و اعلام نتیجه شده اند و از تاریخ ۱۵/‏۰۲/‏۱۴۰۳‬ پرونده‌های مربوط به سال ۱۴۰۳ در دست اقدام و بررسی قرار گرفته اند.

وی افزود: مواردی که نیاز به اصلاح داشته اند نیز به کارتابل مسئولین فنی شرکت‌ها عودت شده و پس از رفع نقص فوراً به مرحله بعد بررسی ارجاع خواهند شد. از ابتدای اسفند سال گذشته تعداد ۷۹۰ پرونده جهت اخذ رأی به کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) ارسال و نتایج آن در تارنمای سازمان بارگذاری شده و صدور کد ثبت / پروانه‌های آنها انجام و به اتمام رسیده و تعداد ۳۳۳ کد ثبت (IRC) نیز برای مواد اولیه مورد استفاده در تولید فرآورده‌های نهایی تحت نظارت صادر شده است.

محمدی گفت: میانگین تعداد پرونده بررسی شده ۱۴۴ فقره در ماه بوده که در حال حاضر به ۴۳۷ فقره افزایش یافته است و حاکی از تلاش شبانه روزی همکارانمان در اداره کل مربوطه بوده است.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، از هیچ اقدامی دریغ نخواهیم کرد. امید است با ادامه این روند نقش به سزایی در رونق هرچه بیشتر تولید و جهش انقلابی آن ایفا نمائیم.

کد خبر 6099969 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • گروه خونی همگانی در راه است؛ آنزیمی که ناهمخوانی گروه‌های خونی‌ را از بین می‌برد
  • سیلوسایبین، ماده فعال قارچ جادویی که به کاهش افسردگی کمک می‌کند
  • این کنسروهای رب و تن ماهی را مصرف نکنید
  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟
  • ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون
  • بررسی ۷۹۰ پرونده در کمیسیون صلاحیت ساخت و ورود دارو
  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد